Gamla Väster, Malmö: Johan P

Malmös enda riktigt upgrade Fisk- och skaldjursrestaurang?

 

Johan P är lite av en institution för upgrade fisk och skaldjur i Malmö, en restaurang tidigare låg i den gamla saluhallen vid Lilla Torg. Lokalen är, numera, gamla CA Anderssons tryckeri ett stenkast därifrån, och det rödvitrutiga golvet ligger kvar sen tryckeritiden och ger fina vibbar. I många år har det årsredovisningsteam jag tillhört ätit jullunch hos Johan P, en skaldjursplatå som det vattnas i munnen bara jag tänker på. Så, när jag fick välja restaurang för min egen avtackningsmiddag efter sexton år på gummifabriken var det lätt att bestämma sig för Johan P. Vi var tio personer som höll till i hörnet av lokalen. Vi började med champagne, extremt pålitliga Deutz Brut Classic, som flera i sällskapet menade är den enda champagne man borde dricka, och strandsatt på en öde ö vore jag böjd att hålla med.

Förrätten var en habil och fräsch toast skagen, och som den rieslingfanatiker jag är så blev valet till en magnumflaska Trimbach Riesling réserve, vilket alltid pga den imposanta flaskstorleken ger en extra touch åt serveringen. Alsaceproducenten Trimbach är ju en magnifikt pålitlig vinmakare och så även här. En riktigt bra start.  Varmrätten också ruskigt bra, (bilden) en pocherad rödingfilé med saffranssås, fänkål och potatis. Toppad med stora fina romkulor. Till denna drack vi en lagom ekad bourgognevariant. Sist var en crema catalan med marinerade blodapelsinskivor, typ, med ett glas gott sött från Spanien.

Totalt sett en riktigt bra kväll som avslutades med en fin tequila eller ett nytt glas champagne för vissa. Glada och mycket nöjda lullade vi hem. Visst, Johan P tar betalt för vad de serverar, men det är fint att känna sig så nöjd efter en middag, så är det till exempel fråga om representation skulle jag inte tveka att ge en stark rekommendation.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *