Centrum, Malmö: Mutantur

 

 

Kreativt och högklassigt

Alexander Sjögren ville ju med Mutantur skapa en ny typ av krog, som inte levde på bokningar och på helgpubliken utan tvärtom hade ytterst lite bokningsbar tid och gav sin personal ledigt på helgerna för att ge dem möjlighet att ha ett mer vanligt familjeliv.

Det låter som ett vågspel, men varje verklig entreprenör som har en bra vision kommer till slut att lyckas. Mutantur är numer en fast punkt i Malmös krogliv och sitter säkert i yppersta eliten vad gäller kreativitet och smakupplevelser. Den förädlade falafeln med tryffel eller svartpepparmacaron med vispad kycklinglever & hibiskus är bara exempel på vad som erbjuds. Alltid spännande varmrätter med en skön tweak på menyn. Både klassiskt vin i bra sortering och naturviner finns, vilket vi uppskattar. Ibland anordnas kul event av typen grosshandlarlunch inför jul med klassisk sockerdrickagrogg, kul och eget. Har alltid lyxkaviar i olika storlekar att tillgå om det är ett riktigt slåpåstort på gång.

Uppdatering september 2022: Vi återbesökte Mutantur igår. Det är alltid bra, men vi är tvungna att tillstå att vissa svagheter visade sig, låt oss hoppas de är temporära. Den friterade zucchiniblommans frityrsmet var mer lik den man får på kineskrogar till efterrättsbananerna (alltså tjock och oljig) än den lätta tempurastilen från japanska friterade grönsaker. Not good enough. Och rårakan var visserligen krispig, men tillbehören var alltför mastiga för att fungera bra, det var vi båda helt överens om. Kroppkakan med karamelliserad lök, karl-johangrädde, ramslök & mandel dock mycket bra, en stående klassiker.

/Rosman

Webbadress: http://restaurantmutantur.se/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *