Södra Promenaden, Malmö: Medley

Hösten 2021 öppnade Medley mitt mellan alla pandemistängningar. De tvingades ändra programmet flera gånger när man inte fick ha stående besökare med mera. En tuff start för Malmös senaste och mest öppna rockställe. I en skön liten lokal som historiskt har innehållit lite av varje bjuds det nu på levande musik under de flesta av veckans dagar. Där finns dessutom en fin bistro med synnerligen prisvärd mat som innehåller både traditionell husmanskost som Sten Bromans köttbullar och kåldolmar och även veganska biffar, vegetarisk lasagne och generösa förrätter och spännande efterrätter.

Jag skulle kunna tänka mig att besöka Medley bara för den goda maten och den goda ölen. Men konsertutbudet imponerar med det bästa av det mesta från Skåne, inklusive storheter som Torsson och Dan Hylander, och grupper och soloartister från hela världen med gärna betoning på americana, power pop eller blues.  Men lite punk dyker upp ibland liksom stand up eller releasefester för både skivor och böcker. Rockklubben har sina tydliga förebilder i England och USA. Ljudet är bra. Scenen är lagom stor och den fungerar både för sittande och stående publik. Medley kan inte ta emot den största publiken. Jag gissar att maxantalet är runt 150 besökare. Vilket räcker väl.

Malmö hade tidigare många bra scener. Men det verkar som Medley har hittat sin egen nisch. Även om det långtifrån är fullt varenda konsert så hittar många till scenen med ingång där i portalen efter Södra Promenaden 51. Bistro och lokalen är öppen konsertkvällar från 17:00. De flesta konserter börjar 20:00. De stänger 23:00 på vardagar och 00:00 på fredagar och lördagar.

Hälften av gänget bakom Medley bokade förut på Folk å Rock. Men det känns som de vågar ännu mer nu. Har ni inte varit på Medley måste ni gå dit. Och om ni gör det så missa för allt i världen inte maten. Den bästa veganska och vegetariska mat jag någonsin ätit på musikklubbar. Och husmanskosten är inte sämre den. Det är inte heller dyrt.

Alla städer i Sverige liksom närbelägna Köpenhamn hade varit stolta om de haft ett sånt fint ställe som Medley.

Adress: Södra Promenaden 51

Websida: medleymalmo.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *