Vesterbro, CPH: Cafe Dyrehaven

Dyrehaven

Du, jag vet ett ställe som dom gömt…

På Sönder Boulevard 72 ligger ett ganska enkelt men ändå otroligt trivsamt öl- och matställe. På en gata väl besjungen av Thåström ligger stället som jag sett att David Dencik har lyft fram när han ger tips från sin hemstad.

Dyrehaven har sin egen rytm och har fullt av folk från morgonkaffet till kvällshålligånget. De öppnar kl 10 och stänger 02:00 alla dagar utom söndagar när de stänger redan 17:00.

En ganska liten lokal inne och många bord ute. Här finns småbarnsfamiljerna som äter lunch eller brunch, de har suveräna Eggs Benedict, här finns de gamla som vill ha sin bajer och också konstnärerna, artisterna och skådisarna från Vesterbro. Bland stammisarna finns alla typer och alla yrkesgrupper.

Ställets gulnade träpaneler och konst är en kvarleva från när de var ett värdshus. Hancocks Höker Bajer på fat är en öl som smakar som gott danskt öl kunde smaka en gång i tiden. Menyn är inte tillkrånglad, men vällagad, och lunch serveras mellan 11–16 och middag från 18–20.30.

Det är inte svårt att falla för Dyrehaven och väl där nynnar man förstås på Thåströms Sönder Boulevard. ”När jag kom till Vesterbro…”

/Christer

Webbadress: www.dyrehavenkbh.dk

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *