Refshaleön, CPH : Reffen

Sommartid är Reffen-tid

Få besök är trevligare en vacker sommardag. Vi som varit med ett tag minns Papirön, föregångaren till Reffen som låg mycket närmare city, tvärs över vattnet från Nyhavn. Men Reffen är så mycket större, så mycket galnare och så mycket mysigare.
Det var lite blandat under pandemin och flera matställen stängde igen. Men nu är de tillbaka i nästan full styrka. Reffen är för den som inte vet en gigantisk foodcourt med matbodar i olika containrar eller bodar och gemensamma ytor utan tak eller med tak. Det mesta serveras med engångstallrikar och engångsglas.
Utbudet av mat är gigantiskt och tillfredställer nästan alla smakriktningar. Jag har ätit allt från Köpenhamns godaste fish&chips, lobster roll, nyrökt och grillad fisk, väldigt gott indiskt och argentiska grillspett i baguette bland mycket annat. De har eget bryggeri på plats som är lite svårt att hitta ölen från, men den finns, och Mikkeller Baghaven som har kvalitetsöl, annars är det Royal som gäller. Vin finns både finvin i vinglas och billigare vin. Drinkar som Mojito köper man gärna i karaffer.
Det är inte så billigt som man kan förledas att tro. Men om man hamnar rätt är maten väldigt fräsch och bra och konkurrensen är så hård att ingen klarar sig om man missköter sig.
En dag eller kväll på Reffen är bland det bästa man kan ta med sig vänner till. Ingen har hittills varit besviken och alla har velat komma tillbaka. Under de värsta vintermånaderna håller de stängt. Och det är så mycket trevligare och solen skiner och man kan sitta ner vid hamninloppet och titta på båtarna eller på den stora sandbeachen som de skapat och lyssna på levande musik eller DJ.
Bästa sättet att ta sig till Reffen är med Havnebussen 991 och 992, de gula båtarna som trafikerar vattnet och som man åker på samma biljetter som metron och bussarna. Man kan ta den från exempelvis Nyhavn och Refshaleön är slutstation åt ena hållet. Sedan en kort promenad över bland annat en hög gångbro av järn och sedan är man framme. Annars är det ändstation för buss 2A som går var åttonde minut från Hovedbangården.
Reffen är öppet från kl 11:00 varje dag, köken stänger 21:30, barerna är öppna till stängning som är vid midnatt alla dagar utom fredag och lördag när de stänger 02:00

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *