City, Malmö: Quan

Quan är en populär lunch- och kvällsrestaurang i Malmö. Modern asiat är väl en benämning som är adekvat. Vi besökte den nyligen efter en teaterföreställning för att lite i efterskott fira en födelsedag.

Vi blev vänligt och rättframt välkomnade, var lite tidiga men fick snabbt ett par trevliga cocktails i händerna och sen var vårt bord redan klart. Matsedeln var lockande, med typ mellanstora rätter i huvudsak och vi valde fram fem stycken som såg lockande ut: tempura, gyoza, beef cheddar roll, yellowtail sashimi, tuna tataki. Medan vi väntade åt vi mycket välsmakande edamamebönor till vårt vita vin Ch Pesquie gjort på viognier, roussanne och clairette, en ovanlig och fin blandning.

Tonfiskrätterna övertygade verkligen, gyozan och beef cheddar rollen också – vällagat, fina smakblandningar och snyggt att se på. Vår enda randanmärkning var att tempurans urval av grönsaker, sparris och haricots verts, kändes lite ensidigt sett till förväntningarna. Servicen var rakt igenom toppen och personlig, med rekommendationer och uppmärksamhet. Någon hade snappat upp att vi firade födelsedag och vi serverades en trevlig efterrättsdrink efter maten, on the house (se bild). Man är inte van vid detta!

Vi kommer mycket gärna tillbaka till Quan, och förstår varför stället är proppat en vanlig torsdagskväll.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *