Nörreport, CPH: Amager Bryghus Taproom

 

Inte bara för extrema ölälskare. Vill man njuta god dansk öl som inte är Tuborg, Royal eller Carlsberg finns fler och fler ställen att besöka. Amager Bryghus brygger förstås sin öl på Amager vid Kastrup. Bryggeriet startades av två vänner 2007 och de äger fortfarande bryggeriet. Ölen finns över stora delar av världen och är prisbelönt, inte minst för sin öl som lagras på whiskyfat.

För att fler i Köpenhamn ska kunna smaka bryggeriets öl har de startat två Taprooms. Ett här på Nörreport och ett på Egilsgade 20 nära Islands brygge. Detta vid Nörreport på Nörre Voldgade 27 är en suveränt trevlig lokal att njuta god öl i. Väldigt sympatisk personal i baren som kan ge bra tips på vad man ska smaka. De har tio kranar med ett urval av sina egna öl och de har fem gästkranar. Ett litet sortiment av sprit, någon cider och rött och vitt vin finns också.

Stället har funnits i nästan tre år och är ganska populärt, särskilt på fredagar och lördagar. De öppnar alltid kl 14:00 men stänger 21:00 på söndagar, 22:00 på måndagar, 00:00 tis- till torsdag och 02:00 fre-och lördagar. Här kan man köpa en provsmakningsplanka med fem olika öl i små glas. De har ingen mat men man får gärna köpa med sig egen mat dit. Det finns också lite snacks i baren som tilltugg.

Ölen från detta högklassiga mikrobryggeri är inte heller särskilt dyr och väl värd att smak på. Det finns 70 sittplatser inomhus och även 10 platser ute mot den trafikerade gatan.

Adress: Nörre Voldgade 27

Metro: Nörreport( ligger 100 meter från statione)

Hemsida: www.amagerbryghus.dk

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *