Ködbyen, CPH: Warpigs Brewpub


Öl och grillat i toppklass. Men kräver BBQ ruffiga lokaler?

Jag har aldrig varit i Texas. Men det är väl därifrån grilltrenderna kommer. En riktigt BBQ kräver långsamt tillagat kött, alla typer av styckningsdetaljer, den rätta rökigheten i smaken, kryddstarka såser och ett stort utbud av tillbehör. Warpigs har upptäckts både av grillälskare och ölälskare. De kallar sig för en brewpub. Adressen är det passande Flaesketorvet 25-37

Warpigs är ett samarbete mellan det amerikanska bryggeriet 3 Floyds och danska Mikkeller för att kunna servera genuin Texas barbecue och högkvalititativt öl från USA och Danmark. De har 22 olika öl på fat. Det finns sex olika varianter av långsamt grillat kött, både biff och fläsk. Köttet finns i tre olika storlekar med priser från 45 kr till 300 kr beroende på vilket kött man vill ha. Vill man absolut äta ett särskilt kött så kom tidigt. Det är ingen snabbmat precis och många kvällar kan köttet sälja slut. De har även kyckling och för icke köttätare finns Mac´n´Cheese. Som sides till köttet finns mac´n´cheese, baked beans, coleslaw, potatissallad och vanlig sallad samt tre varianter på pickles. Självklart finns desserter och olika öltilltugg som southern fried shrimps, fried pickles och beef jerky.

Det är ingen fine dining. Köttet får man hämta direkt från grillen och det skärs upp och serveras på smörpapper på plåtbrickor. Sides får man i pappbyttor. Minst fyra kryddstarka såser finns utställda på borden som smaksättning. Alla fyra är goda.

Otroligt populärt och mycket folk kvällstid. Det går bara att boka bord om man är åtta eller fler. Men den specialinredda ruffiga lokalen sväljer många och särskilt när man även kan sitta utomhus.

Warpigs är väl värt ett besök både för sitt öl, där en del bryggs i lokalen, och sitt kött. En bra början på de flesta kvällar. Stället är öppet varje dag från 11:00 och köket stänger vid 22:00, en timme tidigare på söndagar. Torsdag till lördag är puben öppen ända till 02:00.

/Christer

Webbadress: www.warpigs.dk

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *