Inre by, CPH: The Storm Inn


Min favoritsportbar är ingen sportbar.

Sportbarerna i Köpenhamn kan vara gigantiska som Olde Irish Pub mitt emot Tivoli eller The Dubliner på Ströget. Southern Cross nära Rådhuset gillas av några men är trots flera våningar ganska trång. Om Sverige eller MFF spelar är det ofta samling på lilla Café Ludwigsen på Vesterbrogade. Ibland mycket folk och ibland helt tomt. De har all det gemensamt att de är lite hysteriska och spelar ofta ganska hög musik under matcherna.

Min favorit har bara en enda teveapparat och spelar också musik men inte så högt under matcherna. The Storm på Stormgade 20, inte så långt från Tivolis bakre entré, är lite av en brittisk oas i en amerikainfluerad sportbarsöken. The Storm ligger centralt men ändå avsides. Stilen och personalen är brittisk. Självklart finns London Pride på fat, men även tre olika från danska kvalitetsbryggeriet Hancock, något från Nörrebro, självklart Guinness, en del andra britter och ganska mycket cider på fat. Maten är små pajer i fem olika fyllningar som serveras med gravy och mos och chipsen är självklart salt & vinegar.

Sporten ser man på en lagom stor teve ovanför baren. Så bara en match i taget kan visas. Och många går dit för stämningen och ölen och fotbollen är inte det centrala. Vill man bara sitta ner och njuta en London Pride på fat är det här ett mycket bra ställe att göra det på.

/Christer

Webbadress: Finns enbart på Facebook

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *