Frederiksberg, CPH: Avobaren

Grön, grönare, avokado…

En liten grön oas är Avobaren nära metro Frederiksberg. På Falkoner Allé 38 i en mycket fräsch lokal med ett tak av växter, snygga tegelväggar och runda bord gjorda av sidorna på kabeltrummor serveras mat som alltid har den gröna frukten i centrum. Öppettiderna är torsdag-söndag kl 10-18.

Många av rätterna är helt veganska eller vegetariska, men det här är Danmark, så vissa kan man givetvis få kalkon till, tonfisk finns, andra innehåller kyckling och någon vanligt kött. Det är ett perfekt ställe för en brunch utan alkohol. De har finfina Eggs Benedicte, god toast, en gudomlig vegansk Burrito med falafel, avocado och mango, ett bra urval av bowls och burgarna med avocado i stället för bröd ser inte bara läckra ut. Prisbilden är inte billig men en rejäl portion vegansk Burrito som man får med sötpotatispommes eller tjockas pommes till kostar ändå bara 120 kr, en bowl ungefär samma och burgarna 160 med pommes. De olika brödvarianterna kostar runt 80 kr.

Det finns ingen alkohol. Men de har bra kaffe och färskpressade juicer, spännande smoothies och ekologiska andra drycker. Ingen Cola så långt ögat når. Stället har blivit en stor favorit sedan jag lade om kosten mot mer veganskt och burritton är bland det godaste veganska jag smakat någonstans i Köpenhamn. Det finns några bord ut mot den trafikerade gatan och hyfsat många bord inne. Dessutom supertrevlig personal. Det är värt att ta metron till Frederiksberg och gå några meter för deras mat till en lunch eller en helgbrunch. Varning dock.

Edit: Ägarna pratar om för få besök och därmed dålig lönsamhet. Vilket är väldigt synd för ett mycket bra koncept. Så kolla att de inte har lagt ner. Öppet i alla fall senast i december 2021.

/Christer

Webbsida: Finns enbart på Facebook där menyerna också ligger.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *