Nörreport, CPH: Café & Ølhalle ”1892”

 

”Öl, snaps & smörrebröd” står det som tillägg på restaurangskylten. De håller verkligen vad de lovar. En brant trappa ned under och bredvid ”Selma” nära Torvehallerne ligger denna lilla pärla. Lokalen ser ut som den gjorde 1892 när allt startade. På fint danskt porslin dukas centralt i lokalen ett slags smörgåsbord av små smörrebröd upp. Man får äta hur många man vill, men får enbart hämta två i taget. Köket tänker hållbart och ekologiskt. Och både varma och kalla smörrebröd är superdelikata. De varma får man självklart själv lägga upp på de rågbröd man får till bordet. De kalla är redan upplaga på bröd. Utbudet består av flera olika sillar, missa inte rödbetssillen, Stekt sill, ägg & räkor, lax, Hönssallad, varm fläskstek med mos, friterad spätta och ett urval av riktigt goda ostar. Det är ett stort och varierande utbud.

Personalen har förkläden och dukarna är självklart rutiga. Vill man innan eller efter maten känna på tidsstämningen så fungerar matsalen som Arbetarmuseets matsal. Museet ligger en trappa upp ovanför restaurangen. Vi rekommenderar deras egen klassiska Stjernepilsner till maten. Det är inte originalet längre. Men den de serverar i dag bryggs av kvalitetsbryggeriet Hancock.

Restaurangen har tidig lunch 11-13:30 som kostar 229 DKK och sen lunch 14-17:00 som kostar 269 kr(priser i april 2022). Mycket prisvärt. De har öppet alla dagar i veckan. Och det är väldigt populärt och ofta fullt så ett bra tips är att boka bord.

Adress: Römersgade 22

Metro: Nörreport

Hemsida: cafeogoelhalle.dk

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *