Davidshall, Malmö: Osteria di Lá

 

Pizza på riktigt

Osteria di Lá på Davidshallstorg är ett citysyskon, betydligt hippare sådant, till Osteria Qui på Major Nilssonsgatan som funnits ett bra tag.

Ganska enkelt koncept råder, precis som Osterior ska vara: pizza och pasta och tydligt italienska rätter såsom fläskrullen porchetta med tillbehör. Vid vårt besök satsade vi på pizza och det kändes absolut rätt. Jag åt en pizza bianca som faktiskt bygger på just porchetta och potatis, och den var välsmakande i alla dimensioner, mitt sällskap en salamipizza.

Jästdegen har mycket bra smak, kanterna uppblåsta men eftersom de är så goda är det helt Ok. Även den tomatsåstäckta pizzan väldigt bra, mozzarellan trådig på riktigt och den starka salamin smakar genuint. Även om vi gillar Via Napolis napoletanska certifierade är detta en värdig konkurrent.

Miljön som sagt klart hipp med deliförsäljning och kul dekor. Vi drack husvinet, en blandning av sangiovese och montepulciano d’abruzzo som var klart godkänd för sitt högst acceptabla pris. Servicen avspänd och bra (på engelska).

/Rosman

Webbadress: https://osteriadila.se/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *