Inre by, CPH: The Midwestern American Diner


En amerikan i Köpenhamn

The Midwestern Diner har flyttat under sommaren 2022. Ny adress är Kultorvet 15. Planerad nyöppning är den 26 juli 2022. Dessa omdömen nedan är från den gamla lokalen. Men menyn blir ju densamma bara att det blir lite mer plats.: Denna lilla pärla blir snabbt ett måste om man gillar amerikansk brunch. Det bjuds inga slafsiga bufféer utan allt beställs från meny till för Köpenhamn klart humana priser. Inredningen är amerikansk 50-tal med svängda röd- och vitrandiga konstlädersoffor. Det är inte många platser inomhus så ett tips är att beställa bord i god tid, framför allt på helgerna vid brunchtid. Men de har öppet från frukost till middag och after work-priser på eftermiddagarna på amerikansk craft beer på fat.

Oavsett om man är vegetarian eller köttälskare så finns godsaker på menyn. Dessutom har de osannolika freakshakes dekorerade med allt onödigt gott som tänkas kan, finns både med och utan alkohol. Deras färdiga menyer innehåller pannkakor, bacon eller korv, äggröra eller 2 stekta ägg, hash brown eller toast för runt 100 kr. Men jag föredrar à la carte. Dessutom har de osannolika freakshakes dekorerade med allt onödigt gott som tänkas kan, finns både med och utan alkohol.

Jag älskar deras grönsaksomeletter, tuna melt sandwiches, perfekta pommes frites och de härligt stora pannkakorna; man kan få dem gräddade med ekologiska blåbär eller med belgisk choklad i smeten. Menyn i övrigt består av amerikanskt öl, amerikanskt gott kaliforniskt vin, Mimosas, Bloody Mary, annan sprit, stor milkshakes-meny, deras hyllade och prisbelönta burgare  (den vegetariska är gudomlig), chicken wings med mera, med mera. Det enda som inte är riktigt amerikanskt är att de har gott kaffe och att det finns en och annan svenska som serverar bland alla amerikaner.

Bara en varning. The Midwestern American Diner kan snabbt bli vanebildande. Själv är jag på väg dit igen på lördag och senast jag var där var för två veckor sedan.

/Christer

Webbsida: www.midwestern.dk

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *