Inre by, CPH: SSAM


Two Kimchi or not two kimchi

I Köpenhamn finns det hur många asiatiska matställen som helst oavsett vilket lands matlagning man gillar och utbudet innehåller allt från rena gatukök till lyxrestauranger. Ett ställe som sticker ut i mängden är den koreanska matbaren SSAM på Colbjörnsgade 7, ganska nära Hovedbangården. I en ganska smal lokal i ett antal våningar bjuds på modern koreansk mat och det  är deras specialitet som dricks – Soju, en sprit gjord på ris. Den dricker man till maten; SSAM har egna varianter och inköpta. Det finns både smaksatta och neutrala. Alkoholstyrkan är oftast runt 20%. Det finns även risvin, neutralt eller smaksatt med persika eller banan. Självklart finns där både koreanskt, amerikanskt och danskt öl.

Men det är framför allt maten jag gillar på SSAM. Deras ambition är att bjuda på den bästa koreanska gatumaten. Allt är vällagat och serveras riktigt snyggt. Priserna är ganska låga. Det mesta kostar runt 100 kr och det finns varianter för vegetarianer och alla sorters kött och i kyckling. Deras Bibimbap är given och går att få med bulgogi om så önskas. SSAM Buns är en slags koreanska sliders och kimbap är den koreanska kryddigare varianten på sushi. Alla rätter jag har smakat har varit riktigt goda. Det är ett populärt ställe och priserna lockar många unga besökare men också många koreaner går dit. Lokalen är lite trendig till stilen med baren längst ner under gatunivån.

Vill man äta riktigt gott ganska centralt och inte lägga ut en förmögenhet är det värt att leta sig fram till denna sidogata till Vesterbrogade.

/Christer

Webbsida: www.ssam.dk

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *