Gamla Väster, Malmö: Vollmers

 

Vollmers – Malmös benchmark inom fine dining.

Det finns bara ett ställe som alla andra som aspirerar på högklassig fine dining i Malmö måste mäta sig emot. Vollmers finns där som en orubblig gigant i kraft av sina båda Michelinstjärnor, men framför allt eftersom de behållit sin tydliga närproduceratprofil och förädlat den till en så hög nivå.

Ebbe & Mats Vollmer räknas med rätta som konstnärer inom sitt område, och även om Mats lämnat det direkta köksarbetet för sin hemmakrog i Svedala så lever hans ande kvar i de intima lokalerna på Gamla Västers Tegelgårdsgatan, rakt igenom menyns konstfulla snacks, skånskfärgade härliga råvaror och sötvackra avslutning.

Den som representerar (det krävs med tanke på prisprofilen) och vill imponera hittar inte högre kvalitet innanför Malmös gränser, tro mig. En helt ny giv är att man under 2022 kommer att börja servera luncher om helgerna, dock med samma meny som kvällar, efter internationell fine dining-förebild. Om efterfrågan finns så kommer detta att bli en ny härlig attraktion.

Rosman

Webbadress: http://vollmers.nu/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *