Nörreport, CPH: Selma


På Selma sitter oftast någon svensk…

Om Aamann förnyade smörrebrödet har Selma, på Römersgade 20, nära Torvehallerne och Nörreport tagit det ett steg vidare. I den ganska lilla lokalen, där det inte är helt lätt att se vad som är ingången, med ett entréplan och en lokal en smal trappa ner är har en inredning, bland annat från Svenskt Tenn, som vill skilja stället från andra mer klassiska krogar. Selma har öppet varje dag 11:30-16 för lunch och har även kvällsöppet onsdag – lördag 17-23.

Selma har stora ambitioner och varje smörrebröd får en egen presentation vid bordet. All öl på fat kommer från Mikkeller. Vinlistan är mer omfattande än andra smörrebrödskrogar jag har besökt. Utbudet av snaps är också bra och otraditionellt. Och inte minst viktigt – maten är väldigt god. Ta bara den tempuragrillade sillen, så god, eller den med torskrygg där varm skirat smör hälls på vid bordet eller vildandsfileerna där hagel kan finnas kvar. Priserna börjar vid 120 kr och slutar vid drygt 170 kr. Flera olika varianter på menyer finns. Smörrebröden serveras som färdiga smörrebröd, en del är varma och en del kalla. Den ganska unga personalen är tyvärr lite ojämn där en del är fantastiska och andra mer struliga och glömmer i beställningarna.

Besökarna kommer överallt ifrån, det känns som många inte är danskar, jag hör norska, svenska, finska och isländska vid mina besök. En del turister har sökt sig hit då restaurangen med rätta hyllas på många ställen.

Maten gör besöket värt även om hålet i plånboken kan bli större än på andra lunchställen. Selma har även kvällsöppet mot slutet av veckan.

/Christer

Webbadress: www.selmacopenhagen.dk

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *